Nízké náklady na bydlení


Energie

Ať už bydlíte kdekoliv, tak rozhodně velký podíl na tom, kolik utrácíte za bydlení mají energie. Jestliže bydlíte v nájmu, tak za něj dáte tisíce a potom mají ještě přijít výdaje za vodu, elektřinu a plyn. Samozřejmě značná část lze uspořit díky Vašemu chování, protože rozdíl v útratě za koupání ve vaně či pomocí sprchování je znatelný. Každopádně s energiemi by se mělo šetřit už z principu, protože přírodní zdroje nejsou většinou nevyčerpatelné a jistě chcete, aby naše planeta byla v dobrém stavu a poskytovala třeba úrodu i dalším generacím.

moderní dům

Co se týče elektřiny, tak zde je možností úspor více. Jedna z hlavních je už při nákupu spotřebičů, protože sami si můžete srovnat, jakou spotřebu mají různé technologie televizí. Propastný rozdíl je například i mezi klasickou a LED zářivkou. Posledním bodem, který ještě zmíníme je vytápění. U něj je důležité mít dobře zaizolovanou nemovitost, což je jedním z hlavních částí dnešních nízkonákladových nemovitostí.

Elektřina i topení

Pakliže sami vlastníte nějakou nemovitost, tak může být z určité části na energie samostatná. Ptáte se nyní jak? Odpověď je snadná, protože si na střechu můžete pořídit solární panely a ty nám budou dodávat potřebné množství elektřiny. Samozřejmě se jedná o zdroj s výkyvy, protože v noci toho moc nevyrobí. To už takový problém není, protože v systému může být baterie a ta se nám přes den v klidu nabije a za zhoršených světelných podmínek čerpáme z ní.

pracující elektrikář

Ani další přebytky nepřijdou nazmar, protože jdou zpět do sítě dodavatele a ten je může za určitou částku odkupovat. Pořízení takového systému pochopitelně není zadarmo, ovšem i na tohle existuje řešení. Stačí totiž využít dotaci na solární elektrárny, díky které získáte spoustu peněz a peněz z Vaší kapsy půjde už jen malé množství. Dokonce může být dotace vázána i na nabíjecí stanici pro elektromobil. Takže panely budou dodávat energii do zásuvek, můžou pro vytápění pohánět ještě teplené čerpadlo plus nabíječku pro Váš vůz.