Virtuální prohlídka bytu šetří váš čas


Představte si, že si chcete koupit byt. Navštívíte webové stránky několika realitních kanceláří, a prohlédnete si nabídky, co tu jsou klientům k dispozici. Budete listovat v katalogu a nahlížet prostřednictvím fotografií do interiéru, ale velmi brzy zjistíte, že by to chtělo reálnou prohlídku, protože z fotek se toho moc vyčíst nedá. Schází vám tu trojrozměrný vjem – pohled do všech prostor vlastním zrakem, jak jej vnímáte v reálném prostředí. A to je právě ten problém – v tuto chvíli nastává řada komplikací s tím spojených:

Musíte se dovolat – v první řadě se musíte makléři dovolat, není to tak snadné a ten vám pak může volat zpátky, že je někde v terénu, a že tam není signál, a že se vám ozve za hodinu, jenže vy za hodinu jdete do práce a nemáte čas.

prodej domu

Musíte dohodnout termín prohlídky – když se vám nakonec podaří domluvit termín prohlídky, zjistíte, že jste osmnáctý zájemce v pořadí, takže šance na koupi bytu je mizivá. Nakonec to zkusíte a byt si prohlédnete, ale prohlídka vás zklame, protože to, co bylo vidět na fotkách, je značně zkreslené. Byt je menší, než se zdálo, a některé detaily na fotkách nebyly k dispozici, takže jste z nich nepoznali, že radiátor není pod oknem, ale je umístěný na vedlejší stěně, a tam značně překáží instalaci nábytku, což vám ukrojí z obýváku zbytečný kus místa. Nakonec odejdete s nepořízenou.

interiér bytu

Kdybyste ale měli k dispozici virtuální prohlídku bytu hned na začátku, a během pěti minut si prohlédli veškerý prostor, ihned byste zjistili, že ten radiátor vám vadí, a že byt je malý, a šli byste o dům dál. Anebo by se vám byt naopak zalíbil a fyzická prohlídka by pak už byla jen formalitou. Ihned byste dali najevo makléři, že o byt máte zájem, a pokud budete mezi prvními zájemci, šance na získání bytu bude mnohem vyšší. Virtuální prohlídky zkrátka pomáhají jak realitním kancelářím, tak i vám – klientům. Každému z vás šetří váš čas.