K čemu slouží OXI tablety MAXI 1 kg


O vodu v bazénu se potřebujeme starat, aby byla průzračně čistá po celou koupací sezónu. K tomuto účelu bohužel nestačí pouze filtrační zařízení. Ať se nám to líbí nebo ne, bez chemie se zkrátka neobejdeme, tedy pokud nechceme několikrát během léta měnit vodu. Zdaleka nejčastěji se používá chlor, avšak jelikož se jedná o poměrně agresivní prvek, je jasné, že zdaleka ne každý jej snese. Pokud takového člověka doma máme, musíme samozřejmě hledat alternativy.

Jednou z nich mohou být například OXI tablety MAXI 1 kg. Jedná se o oxidační přípravek, který uvolňuje do bazénu velké množství aktivního kyslíku. To se nemusí zdát jako něco, co by v boji proti mikroorganismům pomohlo, avšak je potřeba si uvědomit, že i kyslík je v podstatě jed. Pokud je jeho koncentrace příliš vysoká, dochází k oxidačním reakcím v buňkách, které následně umírají. To samozřejmě platí i pro člověka, a je to důvod, proč ani v potápěčských bombách není stoprocentní kyslík.

klasický zahradní bazén

Samozřejmě zde nenajdeme pouze kyslík, ale i další látky, které mají jeho účinky podpořit. Jedná se o biocidy, které fungují především právě proti mikroorganismům. Ty pak zajišťují, že veškeré řasy a sinice budou skutečně zlikvidovány, což je právě výsledek, kterého chceme dosáhnout.

venkovní bazén

Ovšem i když se všechno zdá dobré, je nutné i zde zachovávat určitou opatrnost. Stále se jedná o agresivní látky, které mohou ve vysoké koncentraci ublížit i člověku. Proto bychom měli k tabletám zamezit přístup dětem, a při dávkování se striktně řídit pokyny výrobce. Ano, může se nám zdát, že je to přehnaná opatrnost, zvláště když se jedná v podstatě pouze o kyslík, ale věřte, že odborníci dobře vědí, o čem mluví.

Pokud tedy nemůžeme použít chlor, který je levnější a obecně i účinnější, je právě toto jedna z alternativ, které můžeme použít. Než se však pro některou variantu rozhodneme, je vhodné projít si recenze a ověřit si, že je pro nás právě ona skutečně ta nejvhodnější.